Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nästa gång väljer fotografen nog ett annat spår

Publicerad: 7 Mars 2011, 14:30

När skid-VM:s största profil faller ihop efter att ha spurtar hem det hårdaste loppet, vad gör Aftonbladets fotograf då? Rätt svar ingenting. Resultat han får mittuppslaget. På ett oönskat sätt.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSportbladet

Mest av allt önskade Andreas Bardell att den här bilden inte kom i tidningen. Kanske är det just därför som beslutet togs att fläska på den över hela mitten i Sportbladet.

Efter att ha stått längst fram och stångats med fotograferna från de stora bildbyråerna valde han att gå högre upp för att få lite annorlunda bilder. Vilket Andreas Bardell ångrade ordentligt när den norske VM-kungen Petter Northug föll ihop i målfållan efter femmilen som avslutade skid-VM i söndags.

Det enda han såg vid det här tillfället var bara en rödklädd kroppsdel på den, för tillfället, utslagna guldmedaljören:

Jag står och svär just när den här bilden tas. Att jag inte lyfter kameran beror på att jag bara ser Petters stjärt. Alla andra är i vägen när de böjer sig framåt, säger han till den egna tidningen.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetSportbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.