Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

När ska ni skriva var journalisterna bor, DN Stockholm?

Publicerad: 30 Augusti 2012, 10:52

I går visade DN Stockholm att politikerna som styr staden alla bor innanför tullarna. I dag efterfrågade en läsare en artikel om var DN:s journalister bor.


Vi pratar om det, men har inte tagit något beslut ännu, säger Eric Ljunggren, chef för DN:s Stockholmsredaktion.

Är det ett problem att så många politiker bor innanför tullarna?

Om det är ett problem eller inte är inte jag rätt person att svara på. Men många anser det och därför är det relevant att ställa frågan.

Hur ser det ut hos er?

Bland reportrarna här på DN Stockholm har 25 procent invandrarbakgrund. Det var något vi medvetet tänkte på när vi rekryterade, att skapa en redaktion som bättre speglar hur samhället ser ut. Även om jag tycker att vi borde lyckats bättre.

Och var bor ni?

En bor i Kista och en i Långbro. Övriga innanför tullarna. (Sammanlagt består redaktionen av tio personer). Själv bor jag på Södermalm, där jag är född och uppväxt.

Men kommer ni att berätta det i tidningen?

Vi har som sagt pratat om det men inte kommit fram till något beslut ännu. Jag vill inte ta för lätt på frågan utan ett större grepp om var Sveriges journalister bor, vilka söker till utbildningarna och hur ser rekryteringen ut. Det är en viktig fråga som inte ska gömmas undan i en liten plupp i DN Stockholm.

Vi får titta på hur och om vi ska ta upp det. Just nu ägnar vi oss åt politikerna som faktiskt är valda och ska representera samhället på ett annat sätt än journalisterna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.