Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

När går ni om Corren.se, Jnytt?

Publicerad: 3 Maj 2010, 10:50

Herencoägda nyhetssajten Jnytt i Jönköping var vecka 16 den nyhetssajt i Småland som hade flest unika besökare, 97 216 att jämföra med Smålandspostens 81 621. Nu siktar Jnytt på att ta sig in på dagspressens tio-i-topp-lista.


Om ett år tror jag att vi har tagit oss förbi Corren.se (som vecka 16 låg på 98 695 unika besökare, reds anm). Jag räknar med att vi kommer att ligga stabilt på över 100 000 redan till hösten, säger Krister Leimola, vd för Jnytt.

Varför tror du att ni lockar allt fler läsare?

Vi är snabba, extremt lokala och folkliga. Vi är bra på nyheter, men vi ser också till att vara där jönköpingsborna är. Vi går gärna på krogmingel och på fotbollsskolor.

Hur många grejor lägger ni ut varje dag?

Mellan 20 och 30. Våra fem journalister gör verkligen ett kanonjobb. Vi publicerar material av läsarna också, men det kan aldrig ersätta det kvalificerade arbete som professionella journalister gör.

Hur många är ni totalt?

Vi är tolv. Förutom journalister har vi personal som jobbar med försäljning, IT och ekonomi.

Ni startade 2006. Hur har det gått ekonomiskt?

Bra, till hösten räknar vi med att nå break-even. Även försäljningsmässigt märker vi att det är en stor fördel att jobba lokalt och inte på en riksmarknad.

Ni ägs sedan 2007 av Herenco-koncernen. Finns det planer på ett redaktionellt samarbete med Jönköpings-Posten?

Nej, jag tror aldrig att det kommer att hända. Vi får en finansiell uppbackning av Herenco som betyder jättemycket för oss, men våra verksamheter ser helt olika ut.

mvredaktion

Krister Leimola, vd, och Daniel Bacelj, Chef Digitala Medier.

Foto: Cathrine Leván

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.