Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Namnpublicerades för kackerlackor i brevlådan

Publicerad: 23 November 2010, 14:24

Hem & Hyra namnpublicerade en marknadschef som fått en ask kackerlackor skickade till sin privata bostad. Nu klandras tidningen av PON.


Ämnen i artikeln:

Pressens Opinionsnämnd

Marknadschefen jobbade i ett kapitalförvaltningsbolag med kopplingar till det bostadsbolag som, enligt ett reportage i SVT:s Uppdrag granskning, låtit fastigheter i området Rosengård förfalla.

Marknadschefen fick en ask med kackerlackor skickade till sig tillsammans med uppmaningen att genast börja rusta upp fastigheterna i Rosengård. AFA, Antifascistisk aktion, låg bakom händelsen.

Hem & Hyra skrev om händelsen och publicerade även namnet på marknadschefen. I PO-anmälan hävdar han att publiceringen skadat och skrämt honom och hans familj och att den inte hade allmänintresse eftersom hans roll i det hela var så liten.

PO menar att marknadschefens ställning är sådan att han får tåla viss medial exponering och avskriver ärendet. Pressens Opinionsnämnd är dock av en annan mening:

”Hotet kom dock att verkställas direkt mot honom och hans familj i deras privata bostad. I detta avseende har han mer ställning som ett enskilt brottsoffer och publiceringen av hans namn har uppenbarligen vållat honom och familjen obehag. Det är svårt att se att publiceringen var nödvändig för sammanhanget”, skriver PON som klandrar Hem & Hyra för att ha brutit mot god publicistisk sed.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Pressens Opinionsnämnd

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.