Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Några urfräcka detaljer i Apple Watch

Publicerad: 10 mars 2015, 08:34

Batteritiden är utlovad till 18 timmar. I USA kostar den från 2 950 till 84 600. Säljstart blir den 24 april, men i Sverige får vi vänta på att Apple Watch finns i butik. Så här är det att ha en på armen:


Ämnen i artikeln:

Apple

I går var det premiärvisning av Apples smartwatch. Företagets ledning berättade redan på ett event i september att Apple Watch var på gång men nu fick ett antal närvarande journalister känna och testa den. Här är några intryck:

Nilay Patel på The Verge tycker att Apples klocka inte är lika intuitivt som andra produkter från företaget. Men den är trevligare än förväntat och jag är säker på att det förvirrande gränssnittet inte kommer att vara det utan ett välbekant mönster när du använt den ett tag, men jag är fortfarande inte säker på varför någon skulle vilja ha den på handleden hela tiden.

Chris Taylor på Mashable sågar klockan. Den underlättar inte tillvaron, den gör det superkomplicerat, menar han. Bland annat för att den som tittar på sin klocka stup i kvarten skickar ut signaler om att hen är rastlös och känner att det är dags att gå. 18 timmars driftstid på tok för litet. Och dessutom fungerar den i princip inte utan att det finns en Iphone

Chris Velazco på Engadet menar att det tar tid att lära sig alla möjligheter. Användaren ska trycka på den för att visa apparna, vrida på den för att zooma in och ut och dubbeltrycka för att få upp urtavlan. Han är inte säker på att det är värt att lägga ner all den tiden: Apple bara kanske försöker hjälpa oss att spara in delar av sekunder av interaktion så att vi kan gå tillbaka till våra liv så snabbt som möjligt, men jag är inte övertygad ännu.

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.