Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Några har mest liknat krigföring redaktioner emellan”

Publicerad: 4 januari 2018, 07:36

Jonas Kanje, chefredaktör för Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs Dagblads chefredaktör Jonas Kanje tycker att en del namnpubliceringsbeslut och nyhetsvärderingar i samband med #Metoo varit extremt märkliga.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Vad var årets stora mediehändelse?

– #Metoo för att det fick ett sådant genomslag och för att det handlade i så stor utsträckning om vår egen bransch och oss själva.

Vad var årets viktigaste publicering?

– Svårt. Fallet Kevin och Transportstyrelsen var blytunga journalistiska jobb, men #Metoo är nästan omöjlig att komma runt.

Vad var sämst under året?

– Några saker under terrorattentatet blev inte bra, som återgivningarna av de falska ryktena om Fridhemsplan. En del namnpubliceringsbeslut och nyhetsvärderingar i samband med #Metoo har också varit extremt märkliga. Några har mest liknat krigföring redaktioner emellan.

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen nästa år?

– Jag tror att valet kommer att dominera mer än vanligt och jag hoppas att vi klarar att ge väljarna den information och granskning som de förtjänar och behöver. Ser fram emot massor av debatt kring journalistiken.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.