Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NA visar rörliga matchbilder på webben

Publicerad: 10 April 2007, 10:48

Nerikes Allehanda utökar sin satsning på webben genom att sända rörliga bilder från Örebro SK:s matcher i fotbollsallsvenskan. NA har köpt bildrättigheterna av Kanal 5 och Canal Plus.


Efter två år är Örebro SK tillbaka i högsta serien. I går var det allsvensk premiär på bortaplan mot Gefle IF. Nerikes Allehanda satsar rejält på sin bevakning av ÖSK, inte minst på webben. På na.se finns undersajten Inspark med nya inslag varje dag. NA sände egen webb-tv från premiären i Gävle, med intervjuer med spelare, tränare och supportrar. I går lade man ut fem egenproducerade webb-tv-inslag.

Det egna materialet kan nu för första gången kompletteras med rörliga bilder. Kanal 5 och Canal Plus, som äger bildrättigheterna, har gått med på att låta na.se sända ett tre minuter långt sammandrag strax efter matchernas slut. Hur mycket NA har fått betala för kontraktet vill inte Lennart Mattisson, utvecklingschef på NA, uppge.

– Vi ser det som en viktig del i vår fotbollssatsning. Våra artiklar och inslag om ÖSK har de enskilt högsta besökssiffrorna på sajten, säger han.

Några specifika besöksmål för fotbollssatsningen har inte NA satt upp. Na.se är en av de mest välbesökta mediesajterna utanför storstäderna. I senaste mätningen enligt Kia-index hade na.se cirka 95 000 unika besökare i veckan.

Även andra medieföretag satsar allt mer på fotboll, däribland Sveriges Radio som från och med i år direktsänder samtliga matcher i allsvenskan även på sin mobilsajt, mobil.sr.se.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.