Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NA stänger Arboga-redaktionen

Publicerad: 21 April 2006, 12:05

Nerikes Allehanda lägger ner sin lokalredaktion i Arboga. - Vi har inte lyckats bli en lokaltidning för Arboga. Det är i Sydnärke vi måste stärka oss, säger NA:s chefredaktör Ulf Johansson.


Nedläggningen i Arboga är en del av den omorganisation som sammanslagningen av Nerikes Allehandas och Bergslagspostens redaktionella arbete innebär.
NA vill koncentrera sig på att stärka tidningens position i de södra delarna av Örebro län. Ulf Johansson nämner Kumla, Askersund och Hallsberg som viktiga orter.
– Där är vi starka redan i dag. Men om vi ska behålla läsarna måste vi satsa hårdare.
Vid redaktionen i Arboga arbetar tre journalister som delar på 1,8 tjänster. De kommer att erbjudas jobb på andra platser inom koncernen. Var är ännu oklart, MBL-förhandlingarna inleddes i tisdags.
NA har i dag cirka 800 prenumeranter i Arboga och en hushållstäckning på cirka 14 procent. Bärgslagsbladet med Arboga Tidning (som ges ut av VLT:s dotterbolag Ingress Media) har en hushållstäckning på 58 procent.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.