Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NA-reportrar kammade hem Murvelpriset 2016

Publicerad: 12 Maj 2016, 05:25

Två av Nerikes Allehandas reportrar belönades för ett avslöjande om den dolda sexhandeln i Örebro.


I går kväll tilldelades reportrarna Mattias Frödén och Pierre Bokvist på Nerikes Allehanda Murvelpriset 2016 för sitt granskande av sexhandeln som förekommer bakom stängda dörrar på thaimassagesalonger i Örebro.

Av publiceringen, som skedde i februari förra året, framgick att sju av tio thaimassagesalonger i Örebro erbjudit reporterteamet att köpa sexuella tjänster. Samtidigt hade reportrarna granskat branschens tveksamma arbetsförhållanden.

”Ett gediget grävjobb som kompletteras med ett utmärkt berättade i webb-tv. Helt enkelt ett väldigt starkt bidrag med flera dimensioner”, säger Karl Schriever-Abeln, ordförande i Murveljuryn i ett pressmeddelande.

Juryns motivering lyder: ”För allmänheten har en undanskymd del av lokalsamhället belysts. Det som många undrar och har hört ryktesvägen har med gediget journalistiskt hantverk kunnat beläggas. Med ingående detaljer om företeelser som sker i det fördolda med myndigheternas och rättsystemets oförmåga att hantera det uppenbara. Om lagbrott och människors utsatthet precis runt hörnet. Med texternas, bildernas och det rörliga bildmaterialets hjälp går det inte att förneka faktum. Det sker inte där borta. Det sker här.”

Murvelpriset delas ut årligen av Örebro läns journalistdistrikt och vill främja bra och nyskapande journalistik i länet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.