Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Myndighet tackar tv-program för kraschad sajt

Publicerad: 4 februari 2019, 06:32

Jesper Rönndahl, programledare för SVT:s satirprogram Svenska nyheter. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT

SVT:s satirprogram Svenska Nyheter uppmanade tittarna att donera organ. Det fick så många att anmäla sig till registret att Socialstyrelsens sajt slutade fungera.


Organdonationsregistret blev under lördagen överbelastat till följd av ett inslag i SVT:s satirprogram Svenska Nyheter. Programmet förklarade vikten av att många är med i registret, visade ett inslag om en person som fått nytt organ och överlevt och uppmanade sina tittare att registrera sig.

Nu riktar myndigheten ett tack via sitt Instagram-konto.

”STORT TACK alla ni som anmälde er under programmet 🙏🏽Ni var faktiskt SÅÅ många att alla inte kunde slutföra sin registrering”, skriver de.

Visa det här inlägget på Instagram📺 TACK ALLA TITTARE 📺 I gårdagens avsnitt av SVT-programmet #SvenskaNyheter gjorde @jesperronndahl en både viktig, pedagogisk och humoristisk genomgång om varför det är bra att anmäla sig till donations-registret. Vi fick även lyssna på Calle Janevald som efter flera års väntan just har fått ett nytt hjärta. 🙏🏽STORT TACK alla ni som anmälde er under programmet 🙏🏽 Ni var faktiskt SÅÅ många att alla inte kunde slutföra sin registrering. Nu funkar det dock igen så sprid gärna länken socialstyrelsen.se/donationsregistret LÄNKIPROFIL 👉🏽 LÄNKIPROFIL 👉🏽LÄNKIPROFIL Gå gärna in och ta ställning om du inte redan har anmält dig i registret. Och: se gärna programmet om du missade igår. Inslaget om organdonation börjar 16.50 in i programmet som du hittar på @svthumor. #organdonation #doneramera #taminanjurar #organkumpan #socialstyrelsen #svt #svthumorEtt inlägg delat av Socialstyrelsen_officiell (@socialstyrelsen_officiell) 2 Feb 2019 kl. 1:08 PST

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.