Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mycket tal och lite verkstad att vänta kring smarta högtalare

Publicerad: 27 december 2018, 11:00

Kalle Sandhammar, publisher UNT. Foto: Sven-Olof Ahlgren.

Förändring tar längre tid än vad man tror, och därför kommer det mest pratas om röststyrning och smarta högtalare under året men inte mycket kommer hända, spår Kalle Sandhammar, publisher Upsala nya tidning.


Ämnen i artikeln:

UNT

Vad var årets stora mediehändelse?

– Avhoppen från Svenska Akademien. Den stekheta sommaren, ljuvlig, ångestskapande och svårsläckt. Det tidiga valet, som sedan höll på rekordlänge.

Vad var årets viktigaste publicering?

– Det sker fantastiska publiceringar hela tiden, inte minst med tanke på de begränsade resurserna runtom på landets lokaltidningar. Viktigast är de som är modigast, där människor trots utsatt läge vågar berätta. Publiceringen av GDPR-förordningen var tyvärr den som tog mest tid.

Vad var sämst under året?

– Det är ändå att #metoo-kraften kom av sig. Vi är inte framme än.

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen nästa år?

– Jag brukar alltid svara att det som folk pratar om inte kommer att prägla året. Enligt tesen att förändringar tar längre tid än man tror, men när de väl sker så är det med större kraft än man anade. Så jag säger att branschåret kommer att präglas av mycket tal men lite verkstad när det gäller röststyrning och smarta högtalare.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.