Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MVT:s chefredaktör får gå

Publicerad: 28 September 2016, 06:40

På grund av Östgöta Medias omorganisation får Stefan Pettersson lämna MVT efter nära tre decennier på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Corren

Stefan Pettersson har arbetat på Motala Vadstena Tidning i totalt 27 år, varav de senaste åtta som chefredaktör. Nu tvingas han lämna tidningen i samband med Östgöta Medias omorganisation. I stället ska chefredaktörsskapet slås ihop med Corren – och Christer Kustvik kliver därmed in som chefredaktör, skriver Journalisten. 

”Jag fick beskedet för en dryg vecka sedan. Jag blev förvånad, jag har jobbat här väldigt länge. Men det är ett beslut av vår vd, jag får acceptera det så klart”, säger Stefan Pettersson, som lämnar MVT den sista oktober, till Journalisten.

Östgtöta Medias publisher Anna Lindberg säger att beslutet grundar sig i att chefredaktörsrollen förändrats och kommit att handla allt mer om att vara kommunikativ med läsarna. Ett ansvar som är hanterbart för en person:

”Tidigare var chefredaktören ansvarig utgivare, chef för personalen och ledande i nyhetsarbetet. Så är det inte längre.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Corren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.