Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Musikhjälpen slog rekord

Publicerad: 19 December 2016, 06:52

Musikhjälpen 2016 i Örebro. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Årets insamling väckte 312 000 engagemang och totalt samlades över 49 miljoner kronor in.


Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

I går kväll avslutades Musikhjälpen och programledarna släpptes ut efter sex dagar i buren på ”Kärlekens torg” i Örebro. 2016 års tema var barn i krigs rätt att gå i skolan.

Totalt samlades 49 003 745 kronor in. Siffran kommer dock att justeras eftersom öromärkta pengar vanligtvis fortsätter att komma in även efter att Musikhjälpen-veckan är över.

”Radiohjälpen har redan fått in en rad ansökningar från våra samarbetspartners och i januari fattar styrelsen beslut om de första projekten. Redan om några veckor kommer alltså pengarna att vara på plats och se till att barn i krig får gå i skolan. Under ett år då de flesta insamlingar har gått sämre än förra året, är det fantastiskt att se att Musikhjälpen går åt andra hållet och åter igen slår alla rekord. Ett stort tack till alla som ställt upp för barns rätt att gå i skolan” säger Per Byman, generalsekreterare på Radiohjälpen – som tar hand om de insamlade pengarna, till Sveriges Radio.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Musikhjälpen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.