Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Murdoch nobbar kinesiskt bud

Publicerad: 18 September 2009, 00:23

I dag kommer Murdoch-ägda gratistidningen the London paper med sitt sista nummer. En spekulant som ville göra om den till veckotidning med egna sektioner för kineser och japaner i London har fått tummen ner av de nuvarande ägarna.


Bros magazine, som ägs av Shanghai Diving Dragon Cultural Broadcasting Company, hade planer på att göra om gratistidningen så att den riktade sig mer till det ständigt växande antal läsare i London som har rötter i Kina eller Japan.

Ledningen för News International, som äger the London paper, ansåg dock att det var ett orealistiskt förslag och avslutade diskussionerna redan innan man börjat prata om en eventuell köpesumma.

För de anställda kunde ett ägarbyte varit en lösning då man från Bros sida signalerat att åtminstone några skulle få jobba kvar på tidningen. I nuläget har ingen på the London paper fått nytt jobb på någon annan av News Internationals tidningar.

Läs mer här:

I Frankrike har tidningsbranschen fått en god nyhet. Det totala antalet läsare är stabilt jämfört med för ett år sedan. 48 procent av befolkningen över 15 år bläddrar igenom en tidning varje dag.
Bryter man ner siffrorna ser man att gratistidningarna ökar läsarantalet samtidigt som de betalda tappar.

Läs mer här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.