Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Munch koncernchef i Media Norge

Publicerad: 29 April 2008, 07:21

Didrik Munch blir koncernchef i det nybildade Media Norge. Munch är sedan 1997 vd i Bergens Tidende.


Didrik Munch, 52, har stått centralt i arbetet med att etablera Media Norge. Han har tidigare varit direktör för företagsmarknaden i Den norske Bank och polisjurist.

Media Norge är en fusion mellan Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen och Stavanger Aftenblad. Dessutom ska annonsbolaget Finn.no ingå i den nya koncernen. Huvudkontoret för Media Norge ska ligga i Bergen.

Media Norge skulle för länge sedan ha varit börsnoterat, men den statliga medieinspektionen har satt käppar i hjulet för bildandet av den nya koncernen. Nu kommer börsnoteringen att skjutas upp ytterligare, eftersom värdet på aktierna både i Schibsted och i de berörda tidningarna har sjunkit kraftigt på sistone.

I måndags flaggade Schibsted för att koncernen nu äger 94,33 procent av aktierna i Stavanger Aftenblad; det är  Montrica Global Opportunities Master Fund som nu sålt 1,45 miljoner aktier i Stavanger Aftenblad till Schibsted. Även i de andra fusionstidningarna sitter Schibsted på betydande ägarposter. Schibsted är dock förpliktat att sälja sig ned sig till 51 procent i Media Norge.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.