Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG vill starta TV4 i Norge – Svenska TV4 går till domstol

Publicerad: 24 Januari 2007, 08:53

Modern Times Group (MTG) vill mot slutet av sommaren i år starta en ny reklamfinansierad tv-kanal i Norge och kalla den TV4. Det tycker Bonnier-ägda TV4 i Sverige är en dålig idé och kräver att MTG byter namn på kanalen.


Ledningen i svenska TV4 menar, enligt den norska tidningen Dagens Næringsliv, att MTG stjäler varumärket till TV4 för att få en flygande start med sin nya tv-kanal i Norge. Om det inte sker ett namnbyte kommer TV4 att gå till byfogden i Oslo, där man kräver att namnet inte används i Norge.

Hos svenska TV4 betraktar man MTG:s val av namn som en fientlig handling och hävdar samtidigt att MTG har planer på att föra ut TV4-namnet från Sverige till andra nordiska länder.

MTG:s programdirektör, Trygve Rönningen, som leder TV4-projektet i Norge säger att man inte är på någon tjuvjakt på namn. Vidare säger Trygve Rönningen:

– Utgångspunkten för namnet är P4-logon och den nya tv-kanalen ska bli en systerkanal till P4. Jag kan också peka på att tv-kanaler med märkesnamn som TV2 lever sida vid sida i Norge och Danmark. Men vi kommer att diskutera namnfrågan med svenska TV4 innan fallet går till domstol i februari.

När byfogden ska ta ställning till namnet blir det den norska marknadsföringslagsstiftningen och tolkningen av den som kommer att ligga till grund för behandlingen av ärendet.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.