Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG växer framför allt i Östeuropa

Publicerad: 24 April 2007, 10:44

Omsättningen i Stenbecksfärens etermediebolag MTG växer under första kvartalet, jämfört med i fjol. Men det går trögt på den mogna tv-marknaden i Norden. I Sverige minskade både omsättningen och resultatet för de fria tv-kanalerna. Och internetsäljet ligger stilla.


MTG omsatte under första kvartalet i år 2,63 miljarder, mot 2,36 i fjol. Resultatet blev 468 miljoner mot 453 i fjol, det vill säga att marginalen minskade något.

Betal-tv i Norden går bra, växer med 17 procent till 877 miljoner i omsättning. Och satsningen i Östeuropa  fortsätter, med en ökad omsättning på 23 procent, med bibehållen marginal.
Radion – en i sammanhanget betydligt mindre verksamhet för MTG – har nästan fördubblat sin omsättning, till 150 miljoner.

TV3, TV6 och TV8 går däremot trögt. Företaget förklarar det med trög reklammarknad, svaga tittarsiffror för TV3 och att den svenska kronan stärks mot den norska och danska.

Online-satsningen med sälj- och tjänstesajterna Cdon.com, TV-shop, Bet24 Playahead och MTG New Media omsatte lika mycket i år som i fjol. Att marginalen minskade förklaras med att man fortfarande investerar i uppbyggnad.

Verksamheten i produktionsbolaget Strix tappade såväl i volym som i resultat, till 120 miljoner i omsättning och 2 miljoner i resultat.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.