Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG startar tv-kanal i Ultra HD-upplösning

Publicerad: 13 Maj 2016, 05:21

Blir först i Norden med lanseringen av en tv-kanal som visar innehåll i Ultra HD. Kanalen ska sända höjdpunkterna ur MTG:s sportutbud.


Ämnen i artikeln:

MTG

MTG har på senare tid identifierat en växande efterfråga för Ultra HD, eller 4K som det också kallas. Bland annat genom att försäljningen av tv-apparater med stöd för den nya höga upplösningen gått upp. Ultra HD har fyra gånger så många pixlar som på en Full HD-skärm att bygga upp bilden av.

Mot den bakgrunden har MTG i samarbete med satellitoperatören SES och elektronikjätten Samsung arbetat för att göra verklighet av den nya kanalen vilken kommer att sändas via satellit i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Lansering av den kanalen, Viasat Ultra HD, sker när sportsäsongen drar igång i höst.

Bland innehållet i tablån finns direktsändningar från UEFA Champions League samt andra delar av MTG:s sportutbud, specialproducerade som Ultra HD-material.

Det är roligt att det nu börjar produceras innehåll i Ultra HD och att sporten går i bräschen. Bildkvaliteten är fantastisk och ger tittaren en upplevelse av att komma riktigt nära händelserna på skärmen.” säger Bartek Gudowski, chief technology officer för MTG Broadcasting, och fortsätter:

”Vi är glada över att vara först i Norden och ser fram emot att fortsätta bygga på det framgångsrika samarbetet med Samsung och SES för att erbjuda våra kunder ett växande innehåll i Ultra HD.

I sommar lanseras också en Ultra HD digitalbox från Samsung och en tv-modul som gör det möjligt för kunder med Ultra HD-tv att se kanalen. I ett första skede kommer Viasat Ultra HD att tillgängliggöras för Viasats tv-kunder som har sportkanaler

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.