Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG säljer sin nordiska tv-verksamhet

Publicerad: 1 Februari 2018, 06:58

MTG Nordics och danska TDC Group går ihop och bildar ett nytt storbolag.


Ämnen i artikeln:

MTG

Ambitionen med samgåendet är att ”skapa Europas första helt konvergenta media- och kommunikationsleverantör”. Affären väntas helt genomförd under andra halvan av 2018. TDC Groups chef Pernille Erenbjerg blir vd och MTG:s Anders Jensen vice vd.

Det nya storbolaget kommer, enligt ett pressmeddelande, att ha 2,8 miljoner TV-abonnenter i Sverige, Danmark, Norge och Finland. I MTG Nordics ingår bland annat Viasat, Viaplay och Viafree.

Pernille Erenbjerg kommenterar: ”Jag är väldigt glad över att kunna offentliggöra samgåendet mellan TDC Group och MTG Nordic Entertainment och MTG Studios. Det är kompletterande verksamheter som gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder innehåll av utmärkt kvalitet och med en ny generations än mer flexibla underhållningslösningar. Det kombinerade bolaget blir det första av sitt slag i Europa.”

Enligt pressmeddelandet överlåts MTG:s nordiska tv-verksamhet skuldfritt till TDC. I utbyte får MTG 309 miljoner nyemitterade aktier i TDC samt ett kontant vederlag på 3,3 miljarder kronor. För varje MTG-aktie som innehas kommer aktieägarna att få cirka 4,6 aktier i TDC Group.

MTG:s kvarvarande verksamhet kommer att bestå av en portfölj med digitala tillväxtverksamheter med fokus på e-sport, online-spel och digitalt videoinnehåll, samt innehav i andra mediabolag.

De senaste åren har MTG gjort stora satsningar på just e-sport för pengar som frigjorts bland annat genom att företaget sålt flera av sina traditionella tv-kanaler runt om i världen.

Läs mer om MTG:s strategier i Medievärlden Premiums rapport ”Bonnier, Schibsted och MTG om framtiden” (kräver inlogg).

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.