Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG säljer mer, får mer tittartid och klarar resultatet mitt i krisen

Publicerad: 22 Juli 2009, 08:25

Stenbecksfärens starkaste mediebolag MTG gör ett mycket bra resultat andra kvartalet, ökad omsättning och försvarat resultat mitt i krisen. I Sverige, Norge och Danmark har man ökat sin andel av den kommersiella tittartiden bland de fria kanalerna och betaltvkanalernas kunder har ökat sina köp med 11 procent i snitt.


Ämnen i artikeln:

MTG

Börsen gjorde ett glädjeskutt när MTG kom med sin kvartalsrapport, upp elva procent klockan 14.30. Följ aktieutvecklingen hos Veckans Affärer.

MTG ökade under andra kvartalet sina intäkter med 8 procent till 3,58 miljarder kronor.

Rörelseresultatet var i stort sett det samma som i fjol, 588 miljoner. De egna verksamheterna har ökat sin vinst i takt med omsättningen, intressebolagen har tappat något.

Tv-kanalerna och betaltv-kanalerna i Sverige – TV3,TV6, TV8 och ZTV – Norge och Danmark står för drygt hälften av MTGs omsättning, 2, 058 miljarder, och två tredjedelar av rörelseresultatet, 395 miljoner.

Vinstmarginalerna ligger på 22 procent för fri-tvn och 17 procent för betal-tvn – när annonsmarknaden fortfarande är inne i en djup svacka.

Viktigt för framtiden är att tittartidsandelen ökar. De svenska tv-kanalerna har nu 36,4 procent av tittandet på kommersiella kanaler. Det är 2,2 procentandelar mer än i fjol. I Norge är samma siffra 28,3 procent, en ökning med 5,3 procentandelar och i Danmark 23,7 procent, en ökning med 0,9.

Produktionsbolaget Strix är ett särskilt glädjeämne. Intäkterna i stort sett fördubblades andra kvartalet till 137 miljoner kronor. Men marginalerna hängde inte med. Dock vändes en förlust för ett år sedan till vinst med 3 miljoner.

MTGs nätverksamhet, med sälj och spelsajter, har ökat omsättningen kraftigt till 490 miljoner kronor. Vinsten och marginalen ökade något, till 24 miljoner och 5 procent.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.