söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

MTG säljer den tjeckiska tv-stationen Prima

Publicerad: 25 januari 2017, 08:04

Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG.

Försäljningen av den till hälften MTG-ägda tv-stationen ska leda till nya investeringar i den fortsatta digitala omställningen.

Ämnen i artikeln:

MTG

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


MTG säljer FTV Prima Holding till Denemo Media som samägs av Denemo Invest och Ges Media Asset. Det senare är en del av Ges Group som i dag är 50-procentig ägare av FTV Prima Holding.

Tv-stationen förvärvades av MTG år 2005 för 87 miljoner euro (820 Mkr). Totalt erhållen kontant avkastning, inklusive utdelningar och ersättningen för försäljningen, väntas uppgå till cirka 1,6 miljarder kronor.

Pengarna från försäljningen överväger MTG att lägga på ett ökat ägande av onlinespelsutvecklaren InnoGames, från dagens 21 procent till 51 procent.

MTG:s vd och koncernchef Jørgen Madsen Lindemann:

”Vi överväger att investera delar av ersättningen i att ta en majoritetsposition i InnoGames, vilket ligger helt i linje med vår strategi att investera i relevanta, kompletterande och skalbara digitala innehållsproducenter, publicister och distributörer. Online-gaming är den tredje vertikalen i MTGx digitala underhållningsportfölj och det här är ännu ett viktigt steg i vår pågående omvandling där vi hela tiden ser över möjligheter för att ytterligare expandera vår digitala verksamhet.”

Beslutet att sälja tv-stationen beskrivs i ett pressmeddelande som en återspegling av ”MTG:s pågående omvandling från ett traditionellt tv-bolag till en digital underhållningskoncern”.

För att affären ska gå igenom krävs sedvanliga myndighetsgodkännanden. Affären väntas slutföras under första kvartalet i år.

I juni avslöjade den oberoende nyhetssajten Hlidaci Pes hur Primas ledning krävt av de anställda journalisterna att de skulle framställa flyktingar och islam som hot i nyhetsbevakningen, vilket Medievärlden rapporterat om här.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev