Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG:s resultat sjönk

Publicerad: 18 April 2013, 12:20

MTG ökade intäkterna men gjorde ett sämre resultat första kvartalet i år jämfört med samma period förra året.


Ämnen i artikeln:

MTG

Försäljningen ökade med två procent till 3 223 (3 259) miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskade till 219 (341) miljoner (exklusive resultatandelar från intressebolag). Inklusive intressebolagen blev rörelseresultatet 454 (542) miljoner.

Resultatet efter skatt blev 334 (454) miljoner.

För helåret räknar MTG med att Betal-TV Norden kommer att öka sina intäkter och landa på en rörelsemarginal på cirka 10-12% för helåret 2013, samt öka ännu mer under 2014.

För betal-tv på tillväxtmarknader räknar MTG med ett nollresultat 2013 men stigande lönsamhet 2014.

”På betal-TV-sidan har den nordiska internettjänsten Viaplay fortsatt sin snabba expansion och redovisat rekordstort antal dagliga tittare, samt genomgående höga betyg från konsumenter. Försäljningen från den nordiska betal-TV-verksamheten har som förväntat ökat, främst på grund av konsolideringen av TV3 Sport-kanalerna i Danmark. Betal-TV-verksamheterna på tillväxtmarknaderna har också fortsatt att växa snabbt genom att ta in satellitkunder och öka antalet kanalabonnemang. Vi investerar som planerat i tillväxten av våra betal-TV-verksamheter i Norden och på tillväxtmarknaderna och lönsamhetsnivåerna detta år återspeglar detta, för att sedan öka nästa år”, säger koncernchefen Jørgen Madsen Lindemann i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.