Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG köper community för 102 miljoner

Publicerad: 9 Januari 2007, 13:45

Playahead är en community som främst riktar sig till unga människor i storstäder. - Samma grupp som är intresserade av våra radio- och tv-kanaler och av våra sajter, som till exempel cdon, säger Matthew Hooper på MTG:s pressavdelning.


MTG New Media har tecknat ett avtal om att förvärva 90 procent av aktiekapitalet i Playahead för 102 miljoner kronor. Förhoppningen är att få till synergier mellan webben och MTG:s övriga kanaler.
– Det känns som helt rätt plattform för oss. Vi vill få in mer användargenrerat material i våra verksamheter. Jag kan inte säga exakt vad, men vi har massor av idéer, säger Matthew Hooper.

I ett pressmeddelande skriver Hans-Holger Albrecht, VD och koncernchef i MTG: ”Playahead ger oss inte bara tillfälle att nå en större andel av vår målgrupp, utan låter oss även bygga vidare på en välutvecklad och diversifierad internetplattform som visat sig vara lätt att anpassa för expansion till nya territorier och marknadssegment.”

Playahead är en av Sveriges största communities, och har också, en norsk en dansk, och en nystartad engelsk sajt. Företaget grundades 2002 av Leif Carlsson och Jonas Frost. Grundarna och företagsledningen kommer att stanna kvar i företaget.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.