Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

MTG går starkt första kvartalet

Publicerad: 20 April 2010, 10:06

MTG mer än fördubblade rörelseresultatet första kvartalet. Det ökade till 522 (233) miljoner inräknat resultat från intressebolag.


Ämnen i artikeln:

MTG

Rörelseresultatet för MTG ökade 36 procent till 415 (306) miljoner kronor första kvartalet.

Rörelseresultatet från intressebolag ökade till 107 (-73) miljoner.

MTG:s försäljning ökade med 6 procent till 3 524 (3 336) miljoner.

Hans-Holger Albrecht, vd och koncernchef, kommenterar i ett pressmeddelande: Vår rekordförsäljning för det första kvartalet återspeglar en mycket stark tillväxt för våra skandinaviska fri-TV- och radioverksamheter, som ett resultat av fortsatt ökade tittartids- och marknadsandelar. Betal-TV-verksamheterna i Norden och på tillväxtmarknaderna redovisade också god försäljningstillväxt efter fortsatta abonnentintag och ökande ARPU-nivåer, och de nordiska verksamheterna för internethandel fortsatte att dra nytta av sin marknadsledande position och den pågående övergången av handel från butiker till internet. Situationen på de östeuropeiska marknaderna har förbättrats med lägre marknadsnedgång jämfört med föregående år och vi har redovisat stabila eller ökade reklammarknadsandelar i varje territorium.

Och

Vi har även precis tillkännagivit vår avsikt att avknoppa vår verksamhet inom internethandel genom att distribuera aktierna i CDON Group till MTGs aktieägare under de kommande 6-9 månaderna. Avknoppningen är ett naturligt steg med tanke på våra kärnverksamheter inom TV, vårt fokus på att leverera aktieägarvärde och nyttan för CDON Group att ha en oberoende profil som en regional marknadsledare med hög tillväxt. Samtidigt fortsätter vi att implementera vår digitala TV-strategi på internet genom att utveckla vår snabbväxande Viasat OnDemand-tjänst för streaming av video, som redan har det bredaste utbudet av TV-innehåll online i Norden.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.