Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Motorföraren får ny chefredaktör

Publicerad: 3 mars 2017, 08:19

Mikael är Motorförarens nya chefredaktör. Foto: Mari Haglund

Mikael Lindberg, tidigare chefredaktör för motortidningen 4 Wheel Drive, tar över trafiksäkerhetsorganisationen MHF:s motortidning.


Han efterträder Gustav Liljeberg som varit chefredaktör sedan 2002.

Mikael Lindberg har mångårig erfarenhet av att arbeta som motorjournalist. 2002 började han som redaktör på magasinet 4 Wheel Drive på förlaget Albinsson & Sjöberg. Han har också arbetat med på Motormännens medlemstidning Motor. Dessutom har han en bakgrund som yrkeschaufför.

Måndag den 6 mars tillträder han som chefredaktör för Motorföraren:

– Det känns som en spännande utmaning att göra tidning, säger Mikael Lindberg till Medievärlden.

Motorföraren testar och analyserar bilnyheter och biltillbehör. Tidningen bevakar också det svenska trafiksäkerhetsarbetet med särskild inriktning på trafiknykterhet och miljö. Mikael Lindberg tror att hans bakgrund som yrkeschaufför kommer att vara en tillgång i det arbetet.

– Jag har befunnit mig mycket ute på vägarna och sett både drog- och alkoholpåverkade chaufförer, säger han och fortsätter:

– Så jag känner väl till den yrkesgrupp som upplever de här problemen. Därför hoppas jag kunna lyfta MHF:s värderingar om att alkohol och droger inte hör ihop med trafik.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News