Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Moskvabaserad reporter nekas inresa i Ryssland

Publicerad: 28 Februari 2008, 09:57

Natalya Morar , undersökande reporter på oberoende nyhetsmagasinet The New Times i Moskva, stoppades i går på Moskvas internationella flygplats Domodedovo, då hon återvände till Ryssland. Det var andra gången hon hindrats att resa in i landet.


Över telefon till Committee to Protect Journalists  berättade hon att vakter stoppat henne i passkontrollen och konfiskerat hennes resedokument.

Vakterna  uppgav att de fått order, osäkert varifrån,  att hindra henne att komma in i landet. Däremot kunde hon återvända till Moldavien varifrån hon kommit. Hon svarade då att hon inte ville det förrän hon fått veta  anledningen till varför hon stoppats.

Det var andra gången som Natalya Morar nekats inresa. Hon är medborgare i Moldavien och arbetar sedan ett år på  The New Times, som  ges ut från Moskva. Förra gången hon stoppades var i december, då hon varit på jobb i Israel. Då på order av den federala säkerhetstjänsten.

Som reporter har Natalya Morar  bevakat bland annat omfattande penningtvätt, där regeringstjänstemän ska ha varit inblandade.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.