Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgontidningsläsningen minskade rejält förra året

Publicerad: 24 maj 2018, 11:29

För första gången sedan Mediebarometern startade är det en majoritet av befolkningen som inte läser en morgontidning en vanlig dag.


Ämnen i artikeln:

Nordicom

Enligt Nordicoms Mediebaromerter var det bara 44 procent av befolkningen som läste en morgontidning en vanlig dag förra året. Av dessa läste 36 procent på papper och 12 procent digitalt. Det var en stor nedgång jämfört med 2016.

”Det är första gången sedan mätningarna startade som vi ser att inte ens halva befolkningen, 44 procent, läser en morgontidning på papper eller på nätet en vanlig dag. Det är dessutom en tydlig nedgång från 51 procent året innan”, säger medieanalytiker Ulrika Facht vid Nordicom i en kommentar.

Däremot ökar användandet av sociala medier och Facebook är den största enskilda nyhetskällan i ungdomsgruppen 15 till 24 där 42 procent uppger att de också använder Facebook för att ta del av nyheter.

Nordicoms Mediebarometer har inte publicerats i sin helhet, men de första resultaten publicerades igår på Nordicoms sajt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Nordicom

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.