Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 25 juni 2019, 04:56

• SVT kan få böta för inslag • Ingen mer finsk radio på latin • Pompeo teg om Khashoggi. Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


SVT kan få böta för inslag

I ett inslag i SVT:s Vintermagasin berättades om att en snowboardåkare fått en ny sponsor. Den sponsorns logga visades i bild, vilket Granskningsnämnden anser är otillbörligt gynnande av kommersiella intressen varför man nu fäller inslaget.

Granskningsnämnden kommer också att ansöka om att SVT ska få en så kallad särskild avgift, alltså en böter, på 50.000 kronor för övertrampet.

Läs mer:

Journalisten: SVT gjorde inslag om snowboardsponsor – kan få böta 50 000
 

Ingen mer finsk radio på latin

Efter 30 år slutar finska Yle att sända nyheter på latin. Anledningen är att personalen blivit för gammal, rapporterar AFP.

”Det är samma människor som gjort programmet vecka efter vecka i 30 år och de är inte så unga längre”, säger Kaj Farm, programchef på YLE radio 1 där sändningarna gått.

Programmet sändes en gång i veckan och nådde en publik på runt 40.000 lyssnare runt om i världen. Redan för 18 månader sedan skulle programmet läggas ned, men förlängdes efter kritik.

Läs mer:

AFP: Dura necessitas: Finnish public radio cuts Latin news

Pompeo teg om Khashoggi

USA:s utrikesminister Mike Pompeo besökte under helgen Saudiarabien. Men inte ett ord om mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi kom upp, rapporterar Guardian med hänvisning till en källa som närvarande vid mötet.

Under förra veckan publicerades en FN-rapport som slog fast att det fanns starka indicier mot att Saudiarabien är ansvarig för mordet på Jamal Khashoggi.

Läs mer:
Guardian: Mike Pompeo didn’t raise Jamal Khashoggi murder in meeting with Saudi king

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.