Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 26 juni 2019, 04:41

Foto: Wikimedia

Foto: Jonas Hellsén

• 1 av 5 vill lägga ned public service • Regeringen lobbar mot Telias TV4 köp i EU • TU välkomnar BBS-domen. Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


1 av 5 vill lägga ned public service

Enligt en opinionsundersökning gjord av DN/Ipsos vill 18 procent av svenskarna lägga ned public service på sikt. 63 procent är dock emot att public service-bolagen SVT, SR och UR på sikt avvecklas, visar samma undersökning.

Undersökningen visar att de som röstar på Sverigedemokraterna har störst vilja att lägga ned kanalerna. Av de som uppgett att de röstar på SD är det 43 procent som vill lägga ned public service.

Läs mer:
DN/Ipsos: 18 procent vill lägga ned public service

Regeringen lobbar mot Telias TV4 köp i EU

Enligt Dagens Media bedriver den svenska regeringen aktivt ett lobbyarbete i EU och i Sverige för att stoppa Telias köp av TV4 från Bonnier Broadcasting. Det ska vara en anledning till att EU valt att göra en fördjupad konkurrensgranskning av köpet.

Enligt Jan Scherman, som skrivit artikel i Dagens Media, är den nya näringsministern Ibrahim Baylan än mer skeptisk mot affären än hans företrädare Mikael Damberg.

Läs mer:
Dagens Media: Det politiska spelet bakom Telias köp av TV4 (för prenumeranter)
Dagens Media: Uppgifter: Regeringen bedriver aktivt lobbyarbete emot Telias köp av TV4 (kortare gratisversion)

TU välkomnar BBS-domen

Under gårdagen kom domen mot den man som drivit Facebook-sidan Stå upp för Sverige, som döms för att ha låtit kommentarer som utgör hets mot folkgrupp ligga kvar.

TU:s vd Jeanette Gustafsdotter säger till DN att hon välkomnar domen.

”Jag tycker det är en välkommen och välskriven dom. Jag är mycket positiv. Det är en tingsrättsdom vilket gör att det med all sannolikhet kommer överklagas, men det är första gången vi har en tydlig dom som pekar på BBS-lagen och vad som gäller på sociala medier”, säger Jeanette Gustafsdotter till tidningen.

Läs mer:
DN: Tidningsutgivarna: ”En välkommen dom”

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.