Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 4 juli 2019, 04:33

• 24Sverige går i konkurs • TV4 kan få tunga böter • Stora problem för Facebook och Instagram avhjälpta . Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


24Sverige går i konkurs

De 15 gratismediesajterna som ges ut av 24Sverige läggs ned och bolaget går i konkurs. Det skriver bolaget på sina sajter. Anledningen till att bolaget inte längre mäktar med att driva sina sajter är att Mittmedia lämnade bolaget under hösten 2018. Bolaget fick också avslag på stödet för vita fläckar – ett stöd som bolaget hade räknat med.

– Med detta besked gick luften lite ur oss och i samband med detta väljer även vår andra delägare att inte satsa mer kapital. Marknaden är tuff och det är en stor bransch i gungning, säger Jeanette Lindström, vd för 24Sverige till bolagets egna sajter.

24 Journalistik ska även ha försökt få med sig Bonnier, som numera äger Mittmedias andel i bolaget, på tåget, men bolaget har tackat nej.

Medievärlden följer utvecklingen av konkursen under dagen.

Läs mer:
24Kalmar: 24Sverige lägger ner

TV4 kan få tunga böter

TV4 sände sponsringsmeddelande från tre olika bolag under två matcher förra året – men det var utformade på ett otillåtet sätt. Enligt reglerna får sponsringsmeddelanden inte vara säljfrämjande, vilket dessa var enligt Granskningsnämnden. TV4 riskerar nu att få betala en särskild avgift på 450.000 kronor för övertrampet, rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Stora problem för Facebook och Instagram avhjälpta

Under onsdagen var det stora problem med Facebook och de andra två stora apparna som bolaget äger: Instagram och Whatsapp. Bland annat gick det inte att skicka bilder via Facebook. Tidigt på torsdagsmorgonen ska problemen enligt Facebook vara avhjälpta. Problemen härstammar från strul under en rutinåtgärd, skriver Breakit.

”Under en av våra rutinmässiga underhållsoperationer triggade vi ett problem som gör det svårt för vissa människor att ladda upp eller skicka foton och videor”, sade Facebook till nyhetsbyrån Reuters enligt Breakit.

Läs mer: 
Breakit: Facebook och Instagram hade stora störningar

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News