Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 1 Juli 2019, 04:39

• Tidning avbokar Almedalen – kan inte garantera säkerheten • Jan Helin om Rambergs anmälan: "Inga synpunkter" • SR lägger ned webbkanaler. Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


Tidning avbokar Almedalen – kan inte garantera säkerheten

Tidningen Feministiskt Perspektiv kommer inte att närvara i Almedalen. Anledningen är att det nazistiska partiet NMR har fått demonstrationstillstånd – vilket gör att tidningen inte kan garantera sina anställdas och gästers säkerhet, skriver tidningens chefredaktör Anna-Klara Bratt i en ledare.

”När de tillståndsgivna torgmötena var över blockerade organisationen bland annat entrén till tidningen Syres gård på vilken exempelvis Feministiskt initiativ och även Feministiskt perspektiv blev instängda tillsammans med andra organisationer, partier, tidningar och besökare. Många unga. Däremellan hann de slå ner journalister, avbryta partiledartal, jaga ensamma, unga rasifierade kvinnor, hbtq-personer, feminister med flera samt störa manifestationer och krasst flytta på andra. Rena terrorn”, skriver Anna-Klara Bratt om hur det såg ut för tidningen i Almedalen förra året.

Läs mer:

Feministiskt PerspektivAlmedalen varken demokratiskt – eller säkert

Jan Helin om Ramberg: ”Inga synpunkter”

Under fredagen berättade skådespelaren Örjan Ramberg att han anmält SVT till Granskningsnämnden för en dokumentär där han, enligt honom själv, pekas ut som ansvarig för sångerskan Josefin Nilssons död.

SVT-chefen Jan Helin vill inte kommentera anmälan närmare innan Granskningsnämnden gjort sin granskning, men säger till Expressen:

”Den handlar ju om henne och hennes liv så att säga, så han nämns inte med namn och så där i dokumentären”.

Expressen: Borde han ha fått komma till tals?

”Jag har inga synpunkter på det, om han känner så får han väl pröva det, men jag menar nog att det skildrar hennes liv och han namnges inte”, säger Jan Helin.

Läs mer:

ExpressenÖrjan Rambergs lögnbråk efter Josefin Nilsson-filmen

SR skrotar tre kanaler

Sveriges Radio har beslutat sig för att lägga ned P2 Världen, P2 Klassiskt och P3 Star för att för få lyssnade, rapporterar SVT.

– Vi funderar ju alltid, inte minst efter de diskussioner som varit, på om vi ska utveckla vårt innehåll och om vi kan hitta nåt nytt inom ramen för befintliga program och inom P2, men vi kommer inte starta nya nischade webbkanaler som de ser ut just nu, säger Anna-Karin Larsson till kanalen.

Beslutet har möts av protester från flera musikorganisationer.

Läs mer:

SVTSveriges Radio lägger ner kanaler

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.