Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 17 april 2019, 04:53

Foto: Fredrik Wennerlund/Moderaterna

Foto: Wikimedia

• Krav på KU-granskning av försäkringskassan • Alla vinnarna av det prestigefulla Pulitzer-priset • Christen Ager-Hanssen till personalen "Mejla mig om ni brinner för Metro". Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetroModeraterna

Moderaterna kräver KU-granskning

Efter avslöjandet om att regeringskansliet försökt stoppa utlämnandet av handlingar till journalister kräver nu Moderaterna att konstitutionsutskottet granskar händelsen, skriver DN.

”Det här handlar i grunden om regeringens och regeringskansliets syn på grundlagarna”, säger Maria Malmer Stenergard (M), ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott till tidningen.

Annika Strandhäll (S) har tidigare tillbakavisat uppgifterna om att regeringskansliet skulle ha försökt stoppa utlämnandet av handlingar.

De vann Pulitzer

Ett av de mest prestigefulla journalistpriserna delades ut under natten till onsdag svensk tid. Bland annat uppmärksammades de två Reutersreportar som sitter fängslade i Myanmar för sitt arbete med att granska massmordet på folkgruppen rohingyer. Bland andra prisbelönta syns Wall Street Journals anställda som avslöjat Donald Trumps betalningar till två kvinnor för att tysta ned att de haft en affär med honom, anställda vid Pittsburgh Post-Gazette för rapporteringen kring massakern vid en synagoga i staden och personalen vid The Advocate som rapporterat om diskriminering i Louisianas rättsystem. Alla vinnarna, och motiveringar, kan läsas här.

Ägaren till personalen – ”Mejla mig om ni brinner för Metro”

De anställda vid Metro har fått mejl från ledningen. I det framkom att de senaste klockan 16 i går skulle mejla tidningens vd Christen Ager-Hanssen och berätta om de brinner för tidningen på samma sätt som han gör, det skriver Journalisten.

Under gårdagen kunde Medievärlden berätta om Metros lednings plan för att få bolaget lönsamt igen. Bland annat ska personalstyrkan halveras, tidningen bara ges ut en gång i veckan och nya intäktsmodeller ska testas. Skatteverket trodde dock inte att planen var hållbar och biföll inte att rekonstruktionen skulle få fortsätta.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News