Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 25 april 2019, 04:48

Foto: Lucas De Vivo

Foto: Vi läser

• Dawit Isaaks tidigare chef kritiserar UD • Vi läser lanserar ny sajt • Ris och ros till spelreklamsutredningen Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dawit Isaaks tidigare chef kritiserar UD

Den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak har suttit fängslad i Eritrea utan rättegång sedan 2001. Nu riktar hans tidigare chefredaktör Aaron Berhane kritik mot de svenska myndigheterna och regeringen för att de inte gjort tillräckligt för att hjälpa honom, rapporterar Kulturnyheterna.

”De skulle kunna stänga det eritreanska konsulatet”, säger han bland annat om vad han tycker att den svenska regeringen borde göra för att stödja Dawit Isaak.

Vi läser lanserar ny sajt

Tidskriften Vi läser lanserar en ny sajt. I fokus på sajten kommer boktips att vara, säger tidningens chefredaktör Jonas Eklöf.

Bland annat kommer läsarna kunna filtrera fram en anpassad lista med boktips.

”Vi har frågat läsare vad de uppskattar mest och förutom de stora porträtten och reportagen så framhåller väldigt många läsare våra boktips. Därför får tipsen en särskild plats på vår nya sajt”, säger Jonas Eklöf i ett pressmeddelande.

Ris och ros till spelreklamsutredningen

Gårdagens besked att regeringen under torsdagen kommer tillsätta en utredning för att se över spelreklamen framtid – och att de inte utesluter ett förbud mot casinoreklam – möts av både hyllningar och sågningar.

Svenska spel skickade kort efter beskedet kom ut ett pressmeddelande där de skrev att de välkomnade besked om en utredning.

”Det är glädjande att civilministern har hörsammat Svenska Spels hållning i denna fråga”, säger Patrik Hofbauer, vd och koncernchef för Svenska Spel.

Men det har även kommit kritik. Den ansvarige utgivaren för flera Mittmediatitlar Daniel Nordström säger att ett förbud kommer slå mot tidningarnas ekonomi. Även poddare som finansierar sin verksamhet beklagar eventuella regleringar. Podden Della Monde, som driver en kampanj mot ett reklamförbud, säger till Kulturnyheterna att de får runt 25.000 kronor per avsnitt från spelbolagen.

Medievärlden följer dagens händelser. Följ oss på Medievärlden.se, TwitterInstagram eller Facebook för att inte missa något!

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News