Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 11 juni 2019, 04:56

Foto: Wikimedia Commons.

• Facket och NTM oense om nedläggning av nattbevakning • Ännu en ledarskribent till KD • Protester i Ryssland efter gripande av grävande reporter. Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


Ämnen i artikeln:

NTM

Facket och NTM oense om nedläggning av nattbevakning

Det kommer bli en övertalighet på fyra personer när NTM lägger ned den centrala nattbevakningen och i stället lägger ut ansvaret på tre av koncernens mediehus, rapporterar Journalisten. Förhandlingarna avslutades i oenighet då fackklubben motsatte sig förslaget. NTM Nyhetsbyrå, som nu skrotas, har hållit i nattbevakningen på koncernens fem mediehus och för HD/Sydsvenskan, sedan 2009. Anledningen till nedläggningen är en kostnadsbesparing, skriver Journalisten vidare.

Läs mer:

Journalisten: NTM decentraliserar nattbevakningen

Ännu en ledarskribent till politiken

Efter att båda Per Gudmundsson gått från SvD:s ledarsida gått till Kristdemokraterna och Alice Teodorescu lämnat GP för Moderaterna har nu KD värvat ytterligare en ledarskribent. Det är Naomi Abramowicz, debattredaktör på Dagens Samhälle och med en bakgrund på flera av landets största ledarsidor, som går över till partiet.

” Jag ser fram emot att få ingå i maskineriet i det mest spännande politiska partiet i Sverige just nu. Det är i KD som den nya borgerligheten formeras,” säger Naomi Abramowicz i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Dagens opinion: KD anställer ytterligare journalist

Expressen: KD:s drag – rekryterar ledarskribenten

Protester i Ryssland efter gripande av grävande reporter

Efter att den grävande journalisten Ivan Golunov gripits anklagad för grovt narkotikabrott har protester startat i Ryssland. Under måndagen hölls demonstrationer utanför polisstationen i Moskva och flera kända personer kritiserat gripandet, skriver New York Times. Dessutom publicerade tre tunga ryska tidningar identiska förstasidor där det stod ”Jag/vi är Ivan Golunov” och texter där anklagelser om att han gripits för sitt arbeteoch med krav på transparens i utredningen mot honom riktades mot polisen.

Presidenten Vladimir Putins talesperson Dmitri S. Peskov sa till media att presidenten inte kommer ge en kommentar kring fallet.

”Det här fallet har väckt en del frågor. Vi ser det och vi noterar det, men jag tror det är fel att säga att det finns en utbredd känsla av misstro mot ordningsmakten”, skriver New York Times.

Lär mer:

New York Times: Reporter’s Arrest Sets Off Widespread Protests in Russia

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

NTM

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.