Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Morgonens viktigaste medienyheter

Publicerad: 17 juni 2019, 04:50

TV4:s vd Casten Almqvist, Schibstedhuset och USA:s president Donald Trump.

• Bonnier tror på godkänd TV4-affär • Schibsteds mål – 1 miljard i intäkter• Trump kallar publicering "förräderi". Det är morgonens viktigaste branschrubriker.


Bonnier tror på godkänd TV4-affär

TV4:s vd Casten Almqvist tror att EU kommer landa i ett godkännande av försäljningen till Telia. Det säger han i Ekots Lördagsintervju. Det var i början av maj som EU meddelande att de skulle göra en fördjupad granskning av affären, där Telia köper TV4 från Bonnier Broadcasting för 9,2 miljarder, för att se hur den påverkar konkurrensen.

Casten Almqvist menar att det inte finns negativa aspekter för tittarna, utan att köpet kommer leda till att det finns en svensk aktör som kan konkurrera med stora aktörer, skriver Omni.

Läs mer:

Omni: ”Köpet nödvändigt för att möta jättar som Netflix”

Schibsteds mål – 1 miljard i läsarintäkter

Den norska mediejätten Schibsted har satt ett högt mål inför nästa år. Totalt vill man att koncernens titlar ska dra in en miljard norska kronor i läsarintäkter under 2020, skriver Digiday. Målet sattes 2017 då man nått milstolpen 500 miljoner norska kronor i intäkter.

Totalt har Schibsted, som äger titlar som SvD, Aftonbladet och Varldens Gang 1,3 miljoner prenumeranter, varav 800.000 är digitala, skriver Digiday vidare.

Läs mer:

Digiday: Inside Schibsted’s goal to reach $115m in reader revenue by 2020

Sveriges Radio: Ekots lördagsintervju TV4:s vd Casten Almqvist

Trump kallar publicering ”förräderi”

New York Times har avslöjat att USA placerat skadlig kod i ryska system för elförsörjning. Det har fått Donald Trump att reagera. Han skriver att tidningen är desperat efter en story och att de är beredda att ljuga för att få till en. Han säger också att handlingen att publicera uppgifterna utgör ”så gott som förrädderi”.

Uppgifterna som New York Times publicerats finns i en rapport som Donald Trumps administration godkänt, skriver Times.

Läs mer:

Guardian: Trump accuses New York Times of ‘virtual treason’ over Russia cyber warfare report

Times: President Trump Accuses the New York ‘Times’ of a ‘Virtual Act of Treason’ for an Article His Own Administration Reportedly Cleared

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.