Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Moralen blir allt sämre – journalister i botten

Publicerad: 21 November 2007, 11:09

Det är skräp med moralen i Sverige - och den blir sämre i snabb takt. Det är det alarmerande resultatet av årets förtroendebarometer. Journalister och politiker hamnar i botten.


Medieakademins undersökning gjordes under de två sista veckorna i oktober, då Schenström-Pihlblad-affären var aktuell. Kanske kan det ha påverkat resultatet.

Men resultatet är uppseendeväckande. 48 procent anser att politiker har dålig moral, 46 procent att journalister har det. De som tycker att dessa grupper har bra moral är bara 14 respektive 16 procent.

Svenska folket i gemen anses av mer än dubbelt så många, 34 procent, ha bra moral, än de 14 procent som anser att moralen är dålig.

Journalisternas moral har blivit sämre de senaste åren anser 57 procent medan 5 procent anser att den blivit bättre. För politiker är siffran 58 procent sämre 6 procent bättre. Svenska folkets moral har blivit sämre anser 47 procent av de som svarat, medan 6 procent anser att svenska folkets moral blivit bättre.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.