Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Möjligt med undantag för journalister i kreditupplysningslagen

Publicerad: 21 Maj 2010, 10:32

I Nyhetsmorgon i TV4 sade justitieminister Beatrice Ask att man kan diskutera ett undantag för journalister om någon kan definiera vem som är journalist.


I inslaget säger Beatrice Ask att det inte finns något undantag eftersom det kan vara svårt att slå fast vem som de facto är journalist. Sedan säger hon Kan ni definiera det väldigt tydligt, så kan man naturligtvis diskutera hur det skulle se ut?

Thomas Mattsson skriver på sin blogg: En öppning? Finns det nu förutsättningar för ett reviderat lagförslag? Kan oppositionen tvinga Beatrice Ask till en kompromiss där i alla fall mediernas möjligheter för journalistisk verksamhet inte försvåras? Där redaktionerna fortfarande kan ta del av kreditupplysningstjänsterna elektroniskt?

De som vill hjälpa justitieministern med en bra definition av vem som är journalist får gärna lämna sin i kommentarsfältet nedan:

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.