Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Moderat försvarar presstödsnämndens beslut

Publicerad: 23 April 2010, 10:19

Olov Lavesson, ledamot i presstödsnämnden och moderat riksdagsledamot, försvarar nämndens beslut att ge presstöd till Nationell Idag.


Ämnen i artikeln:

Presstödsnämnden

I en intervju i Ekot i dag sa Olov Lavesson bland annat att presstödet inte är till för att stödja de åsikter vi tycker om utan för att vi ska ha en distribution som gynnar mångfald.

Det pris vi får betala för det fria ordet är att även det som är obehagligt och som vi inte tycker om får komma fram och för mig är det en viktigare princip.

I sitt inlägg på DN Debatt föreslår den avhoppade presstödsledamoten Martin Ahlquist att reglerna ändras så att presstödsnämnden, i likhet med public servicebolagen, kan ta ställning till innehållet och inte ge stöd till tidningar som publicerar material som kan uppfattas som kränkande.

Jan Strid, universitetslektor vid JMG, delar inte Ahlquists uppfattning:

Men ett liknande tillägg att ta hänsyn till för presstödsnämnden vore att censurera. Public Service är i en speciell situation där man i förväg inte kan gå in och tillämpa reglerna, säger han till dn.se.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Presstödsnämnden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.