Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mktmedia får nyckelroll

Publicerad: 20 April 2007, 11:32

Utvecklingsbolaget Mktmedia får i samband med dagens affär en allt mer central roll. Nerikes Allehanda, Eskilstuna-Kuriren, Dalarnas Tidningar och Västerbottens-Kuriren blir nya samarbetspartners.


Vid dagens presskonferens poängterade Stampens koncernchef Tomas Brunegård de lokala tidningarnas behov av samarbete för att kunna möta konkurrensen från andra aktörer inom nya medier. Mest påtagligt är de lokala webbsatsningar som Aftonbladet och Expressen gör och TV 4:s planerade expansion på lokal-tv-sidan.

– Nu skapar vi ett ekonomiskt fundament för att kunna klara den konkurrensen, sa Tomas Brunegård.

Mktmedia bildades efter köpet av Centertidningar. Bolagets huvuduppgift är att driva utvecklingsfrågor inom de koncerner som äger bolaget: Stampen (51 procent), VLT (31) och Mittmedia (18). 10 procent av Stampens aktier ägs via Morgonpress Invest, som är ett dotterbolag till Stampen.

Nu utökas sfären med fyra samarbetspartners: Nerikes Allehanda, Eskilstuna-Kuriren, Dalarnas Tidningar och Västerbottens-Kuriren. Huruvida någon eller flera av dem kommer att gå in som ägare i Mktmedia är oklart.

I dag representerar Mktmedia 38 tidningstitlar i Västsverige, Mälardalen och mellersta Norrland. Tidningarna har en sammanlagd upplaga på cirka 1 miljon exemplar och cirka en miljon unika webbesökare i veckan.

Mktmedia arbetar just nu intensivt med att utveckla nya gemensamma webb-tv-plattformar till sina tidningar.

Bosse Svensson, vd för Mktmedia, välkomnar dagens affär:

– Det känns som ett logiskt steg. Nu får vi in flera duktiga samarbetspartners som kan inspirera och hjälpa oss i det fortsatta arbetet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.