Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedias tv-ankare på snabbkurs hos Filip och Fredrik

Publicerad: 28 februari 2017, 08:30

I går kväll var Mittmedias Frida Eriksson vikarie åt Filip Hammar i Breaking News. Ett program som drivit med det ibland låga tempot i mediehusets livesändningar.


Ämnen i artikeln:

Fredrik WikingssonBreaking NewsFilip HammarMittmedia

I Breaking News på Kanal5 har Mittmedias livesändningar varit ett återkommande föremål för spefulla kommentarer. Långa pauser, att sändningarna är i gång när dramatiken är över och andra typer av misstag som Mittmedias reportrar har sänt live har Filip Hammar och Fredrik Wikingsson gjort sig lustiga över programmet.

I går var Frida Eriksson, programledare på Mittmedias tv-nav i Sundsvall ersättare för Filip Hammar som befann sig i USA för att bevaka efterdyningarna av Oscars-galan.

Hur var det?

– Kul! Jag tycker det gick bra. Men det är en stor skillnad, de har ju ett stort team bakom. Det var som en helt annan värld, det är inte mycket som liknar hur vi har det.

Hon var med under hela dagen, från morgonmötet tills att sändningen var klar. Att se hur inslagen växte fram var en upplevelse.

– De vrider och vänder på sådant som kanske inte är så kul från början och får ändå till det.

Hur kändes det att vara med i ett program där de då och då drivit med er?

– Det var inga problem. Jag tycker de gör det hjärtligt och med glimten i ögat.

– Sedan är vi över 500 reportrar och livesändningar är något nytt för oss. Vi gör mycket som är jättebra men kan absolut bli bättre. Nu gör vi mycket live för att lära oss.

I gårdagens Breaking News använde redaktionen näsljud från en yoga-övning med före detta SVT-ankaret Ulf Wallgren för att det inte skulle vara något glapp i överlämningarna till Filip Hammar i USA. Men det är inget som Frida Eriksson tänker applicera på Mittmedias sändningar.

– Jag tror inte det, det skulle nog ta fokus från live-sändningarna.

Blir det Filip, Fredrik och Frida nu?

– Det passar bra ihop namnmässigt. Men det var bara i går kväll jag skulle vara med.

I dealen med Breaking News ingick att någon av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, eller kanske båda, ska göra ett pass på Mittmedia. Men när är inte klart ännu.

Inslaget går att se här. Frida Eriksson kliver in i studion efter cirka 14 minuter.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.