Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedias reporter om att bevaka OS i Sydkorea

Publicerad: 9 januari 2018, 13:33

Sanna Svanebo. Fotograf: Johan Axelsson

Sportjournalisterna Sanna Svanebo och Adam Johansson från Mittmedia ska tillbringa 20 dagar i Sydkorea för att bevaka vinter-OS. ”Ambitionen är att göra det så lokalt som möjligt”, säger Svanebo.


Ämnen i artikeln:

Charlotte KallaMittmedia

Den 9 februari går startskottet för vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea. Evenemanget, som pågår till och med den 25, bevakas av ett mycket stort antal journalister från hela världen. Två av dem, Sanna Svanebo och Adam Johansson, kommer från Mittmedia.

Svanebo och Johansson anländer den 6:e och åker hem den 26:e.

– Det känns jätteroligt att få möjlighet att åka till Sydkorea. Det är det största som hänt i min – i och för sig ganska korta – karriär som sportjournalist, säger Sanna Svanebo som arbetat som journalist i drygt ett år.

Till vardags är hon skidredaktör på Östersunds-Posten. I Sydkorea blir hennes främsta fokus skidsporten. Medan kollegan Adam Johanssons ska fokusera på ishockey och curling.

– Ambitionen är att göra bevakningen så lokal som möjligt. Vi ska inte nödvändigtvis jaga de vanliga segerintervjuerna, utan i stället försöka ”ta OS till byn”.

Varför är det viktigt för er att bevaka ett sådant här evenemang?

– Dels för att visa att vi är på plats som många andra medier men att vi skiljer oss en del från övriga genom vår lokala vinkel. Men också för att det är många idrottare från Mittmedia-området som är på plats och då känns det givet att också vi ska vara det.

Förberedelserna inför mästerskapet har redan dragit igång:

– Just nu arbetar jag med en tv-serie om Charlotte Kallas team som ska sändas i sju delar.

Det blir Sanna Svanebos första besök till Sydkorea.

– När jag fick beskedet att jag skulle få åka blev jag jätteglad. Reaktionen var ”herregud, ska verkligen jag?”.

Mest ser hon fram emot längdskidåkningen – främst på damsidan.

– Det ska bli väldigt intressant att följa Charlotte Kalla. Hon har haft en raketstart på säsongen och jag tror att vi kommer att få se henne i riktigt bra form i Sydkorea.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Charlotte KallaMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News