Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedias nya ridsportsredaktör ser inga hinder

Publicerad: 29 mars 2017, 06:41

Therese Nilsson, ridsportsredaktör. Foto: Joakim Berglund.

I vår inleder Mittmedia sin storsatsning på ridsporten. ”Vi ska ha en så bred ridsportsbevakning som möjligt”, säger Therese Nilsson, som sedan en dryg vecka tillbaka arbetar som ridsportsredaktör.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Nu ska Mittmedia prioritera den lokala bevakningen av ridsporten. Både i papperstidningarna och på nyhetssajterna. Därför har koncernen anställt en ridsportredaktör, Therese Nilsson, som tillsammans med de lokala sportreportrarna ska bevaka ridsporten.

– Det känns jättekul. Det här är ett drömjobb för mig som har varit hästtjej sedan jag var liten. I flera år har jag tänkt att det vore roligt att få kombinera journalistiken och mitt intresse för ridsport, säger Therese Nilsson, som arbetat som journalist i ett decennium.

Therese Nilsson har en bakgrund på allmänna redaktionen på lokaltidningarna i Hälsingland. För ett år sedan drev hon och två kollegor ett mindre ridsportsprojekt inom Mittmedia. Uppdraget var att se över hur ridsportbevakningen kunde utvecklas. Bland annat genomfördes en del läsarundersökningar.

– När den här möjligheten dök upp kändes det därför väldigt roligt att få fortsätta det arbetet.

En av de storsatsningar Mittmedia gör är på livesänd ridsport. Fram till sommaren kommer ett 10-tal tävlingar att livesändas.

– Det vet vi är populärt hos våra läsare, så det ska vi utveckla nu. Samtidigt vill jag ha en så bred bevakning som möjligt. En som innehåller nyheter, reportage och personporträtt – för det vet vi också att publiken efterfrågar.

Vad innebär det här för Mittmedias bevakning av ridsporten?

– Jag tror att det kommer att betyda mycket. Vi har redan en viss ridsportsbevakning. Men från och med nu arbetar jag heltid med att utveckla ridsportsjournalistiken, säger Therese Nilsson och fortsätter:

– Ridsporten är en av de största sporterna i Sverige i dag. Självklart ska det synas på sportsidorna.

Att ridsporten inte har prioriterats av lokalmedia tidigare, tror Therese Nilsson beror på att sportreportrarnas egna intressen i stor utsträckning har styrt urvalet.

– Och tyvärr är det många som saknar kunskap och intresse för ridsporten, säger Therese Nilsson.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News