Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedias nya podd  om kris och katastrof

Publicerad: 4 December 2015, 10:49

72 timmar ska alla klara av att hålla sig varma, mätta och rena på egen hand i ett krisläge. Det är Civilförsvarsförbundet mål. Och ett ämne för Mittmedias nya podd podd72.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Programledare och redaktör är Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning. I premiäravsnittet pratar han bland annat med Christian Palme om händelser vi inte tror ska hända som ändå händer, så kallade svarta svanar.

Poddens återkommande medarbetare Jan Alsander tar också upp hur föräldrar kan preppa med sina barn. Preppa betyder att preparera för att klara ett krisläge när det till exempel inte finns ström och vatten under en längre tid. Preppa är också ett genomgående ämne i poddarna.

Vi använder oss av Civilförsvarsförbundets tolkning, att vi ska klara oss i 72 timmar på egen hand om det skulle bli ett krisläge, säger Patrik Oksanen.

Sedan finns det avarter i USA av preppare som bygger atomvapensäkra bunkrar och annat men det går vi inte in på.

Det blir sex ordinarie avsnitt samt en specialpodd i samband med Folk och Försvars konferens i Sälen. Sedan ska första säsongen utvärderas för att se om det blir någon uppföljning. Det finns inga uppsatta trafikmål enligt Patrik Oksanen:

Men jag hoppas givetvis att det här ska bli den mest lyssnade av alla Mittmedias poddar.

Något som talar för det är att podden är en nationell produkt som inte bara har bäring på Mittmedialand. En nyckelfaktor blir att marknadsföra den ordentligt.

I första hand jobbar med digital/viral marknadsföring i olika kanaler men också på Mittmedias sajter och tidningar, säger Patrik Oksanen.

Om det blir en säsong två handlar också till viss del om vad samarbetspartnern Civilförsvarsförbundet kommer fram till.

Kunde ni ha gjort podden utan dem?

En första säsongen hade det nog kunnat bli ändå. Men det gäller att se över vilka olika sätt det går att få kostnadstäckning.

Podden går redan nu att lyssna på Podd72.se samt kommer att gå att ladda ner från Itunes och Acast från och med i morgon.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.