Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedias metoder får LT:s chefredaktör att gå

Publicerad: 10 Maj 2016, 04:43

LT:s chefredaktör Anna Liljehag lämnar tidningen till sommaren. Anledningen är Mittmedias arbetssätt. Jag behöver mer analys och eftertanke, säger hon. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Det är stora skillnader mellan dåvarande Promedia och Mittmedia när det gäller företagskultur, arbetssätt och framtidsstrategi. Jag känner att jag inte kommer till min fulla rätt och då är det bättre att någon som kan gå in med hull och hår tar över LT, säger Anna Liljehag.

Sedan Mittmedia tog över har det varit för mycket full fart framåt för henne.

Jag behöver mer analys och eftertanke. Det är inte så att det saknas, men det finns för lite utrymme för det för mig.

I mars stod det klart att 7 av 27 tjänster skulle försvinna på tidningen. Fokus ska nu ligga på digitala satsningar även om papperstidningen ska finnas kvar. Men det ska inte läggas några resurser på att utveckla den.

Nedbemanningen är inte anledningen i sig. Det är sådant vi får räkna med i den här branschen. Men alla saker blir tydligare i en sådan process.

Men hon håller samtidigt inte med att allt fokus ska ligga på det digitala.

Det är med papperstidningen vi har vår absolut största betalrelation med prenumeranter och annonsörer. Det är något som måste värnas.

När Promedia blev en del av Mittmedia var många strategiska beslut redan fattade, att tidningarna inte längre skulle ha några som bara jobbade som fotografer och att redigeringen ska centraliseras för att nämna några exempel. Att inte ha fått vara med och vrida och vända på argumenten för och emot utan bara ha att verkställa känns knepigt enligt Anna Liljehag.

Sedan är det möjligt att jag kommit fram till samma sak ändå.

Hon kommer att jobba kvar på LT till sommaren. Sedan lämnar hon tidningen hon jobbat på i 9 år varav de tre sista som chefredaktör och en bransch hon varit en del av i 20 år för att bli administrativ chef på en skola i Eskilstuna. Och det känns skönt, även om hon känner starkt för verksamheten.

Det har varit deppigt i branschen något år. Men jag älskar yrket och kommer att fortsätta att göra det. Men på distans.

För mindre än en månad sedan stod det klart att NA:s chefredaktör Katrin Säfström kliver av från sitt uppdrag med en liknande motivering.

Jag oroar mig för att Mittmedia går för fort fram. Jag är rädd att strategin kommer att få stora konsekvenser på intäkterna och intjäningsförmågan.

Båda tidningarna ingick i Promediakoncernen som från och med i december i fjol helägs av Mittmedia.

Därför lämnar Katrin Säfström NA

Mittmedia tar över hela Promedia

Journalistklubben på LT: Det är en stor sorg

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.