Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedias krimpodd en publikframgång

Publicerad: 21 Augusti 2015, 05:55

Podcasten I brottets spår har i dag över en kvarts miljon nedladdningar.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Första avsnittet av I brottets spår” sändes andra juli i år. Podcasten, i vilken journalisten Anna Wikner gör en djupdykning i de ouppklarade Brattåsmorden, beskrivs av Mittmedia som en satsning på kriminaljournalistik i ny tappning.

Vi ville berätta historien på ett för oss nytt sätt, testa att paketera lokal journalistik i poddformat. Hittills har vi 257 000 nedladdningar och det stiger hela tiden, vi är givetvis mycket nöjda med att människor uppskattar vår kriminaljournalistik i ny tappning, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef på Mittmedia.

Bakom berättelsepodden står journalisten Anna Wikner, som tidigare arbetat som kriminalreporter och som också är en del av Mittmedias researchgrupp. Att podcasten blivit så populär tror hon beror på flera anledningar att anhöriga har ställt upp och vänt ut och in på sig själva och att flera poliser som arbetat med utredningen låtis sig intervjuas och delat med sig av uppgifter de inte tidigare pratat om.

Sen är det ju aldrig dumt med lite tur heller, som när det mitt i researchen dök upp ett intressant brev från någon med god insyn. Det har varit spännande att få testa ett för oss nytt sätt att berätta en story, och jag är superglad att lyssnarna tycks ha gillat det, säger Anna Wikner.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.