onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedias Gävle-titlar får nya chefredaktörer

Publicerad: 22 augusti 2018, 10:30

Jacob Hilding och Anders Ingvarsson tar över Mittmedias titlar och sajter i Gävle.

Arbetarbladets tillförordnade chefredaktör Jacob Hilding blir ordinarie. Det blir också Gefle Dagblads tillförordnade chefredaktör Anders Ingvarsson.

Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetMittmediaGefle Dagblad

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Jacob Hilding har varit tillförordnad chefredaktör på Arbetarbladet sedan Helena Nyman valde att lämna tidningen i maj i år för att ta över Dalarnas Tidningar. Nu har Jacob Hilding utsetts till hennes efterträdare.

Samtidigt står det klart att Anders Ingvarsson, som varit tillförordnad chefredaktör på Gefle Dagblad sedan Anna Gullberg lämnade tidningen efter en långvarig och mycket infekterad konflikt kring arbetsmiljön på tidningen, också går in som ordinarie.

”Båda två är trygga publicister och vet mycket väl vilka utmaningar som mediebranschen står inför. Men ser också vilka styrkor lokala mediehus har med sin nära lokaljournalistik. Med Ingvarsson och Hilding som chefredaktörer i Gävle skapar vi en stark redaktionell lokal ledning, vars uppdrag är att skapa ännu tydligare förutsättningar för lokaljournalistik i Gävleborg”, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef på Mittmedia.

Förändringarna innebär att Anders Ingvarsson kommer att vara chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedias Hälsingetitlar, Gefle Dagblad och Bandypuls.se.

”GD är en stolt och stark nyhetsförmedlare, det känns riktigt hedrande att få det här uppdraget permanent. Nu inleder vi ett arbete för hur vi tillsammans med Arbetarbladet ska kunna erbjuda ännu mer originaljournalistik i Gästrikland och hur vi tillsammans med Hälsingland kan få ännu mer journalistisk kraft i länet – allt i syfte att ge våra läsare ännu mer angelägen och unik lokaljournalistik”, säger Anders Ingvarsson i en kommentar.

Såväl Jacob Hilding som Anders Ingvarsson tillträder omedelbart.

Läs också

Helena Nyman tar över DT (2018-05-21)

Anna Gullberg: ”I det här finns tyvärr bara förlorare” (2018-05-02)

Anna Gullberg lämnar Mittmedia (2018-04-23)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev