måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia värvar nyhetschef från Expressen TV

Publicerad: 10 november 2017, 11:35

Carl Juborg som idag är nyhetschef på Expressen TV blir ny nyhetschef i Mittmedias sportorganisation från januari 2018.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Carl Juborg har en bakgrund som reporter och nyhetschef på SPORT-Expressen, nyhetschef på Expressens webbredaktion och är sedan 2015 nyhetschef på Expressen TV. Han har bevakat flera stora evenemang som fotbolls-EM, fotbolls-VM, vinter-OS och sommar-OS.

− Det känns bra att få in en erfaren chef. Mittmedia sport har ett skönt go och står för fantastiska 40 procent av alla plusköp i företaget, men det är samtidigt en komplex organisation med 65 medarbetare på tio områden, säger Henning Johannesson, sportchef på Mittmedia.

Carl Juborg ersätter Pasi Hiirikoski, som nu är redaktionschef på Mittmedia i Västmanland. Han kommer att ansvarar för sportbevakningen i Norrtälje, Södertälje och Västmanland och blir en av fyra nyhetschefer i Mittmedia sport.

− Mittmedias lokala sportbevakning står för saker som andas framtid i form av maximering av live-tv och tydligt lokalt engagemang i sitt sportutbud, inklusive nya spännande format, säger Carl Juborg.

Mittmedia sport startar januari 2018 också ett internt program för rekrytering av framtidens nyhetschefer som kommer pågå under våren med ett delmål att få fram nyhetschefsvikarier inför sommaren 2018.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev