söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia utökar bandysatsning

Publicerad: 28 november 2017, 09:30

Ett nytt samarbete mellan Bandypuls och Bandyplay gör att Mittmedia kan sända Bandyallsvenskan och Elitserien dam. "Vi ser en stor, engagerad bandypublik här", säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Mittmedias nyhetssajt Bandypuls är mediepartner till Svensk Elitbandy för säsongen 17/18 och säsongen 18/19. Samarbetet möjliggör att Mittmedia kan direktsända vissa elitmatcher på herrsidan. Nu utökas samarbetet vilket innebär att Bandypuls framåt kan visa matcher i Bandyallsvenskan, matcher i Elitserien dam inklusive damernas slutspel.

– Som mediepartner har vi ett grundavtal. Sedan har tillsammans tittat på hur vi kan utveckla samarbetet och lagt till de här sakerna, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia.

Han berättar att intresset för bandy är stort bland Mittmedias användare:

– Vi ser en stor, engagerad publik här som inte är särskilt bortskämd med att man tar bandy på allvar. Nationellt ligger bandy lite i skuggan av fotboll och hockey. Därför har vi byggt Bandypuls steg för steg – från superlokal till nationell.

Matcherna är tillgängliga för användare som är kunder hos Bandypuls eller hos någon av Mittmedias övriga titlar.

– I dag har Bandypuls omkring 1 700 pluskunder. Sett till det måttet är vi större än ungefär hälften av Mittmedias övriga titlar.

Bandypuls redaktörer är Andreas Tagg, Christoffer Million och Jonna Igeland. Nyhetschef är Rikard Bäckman.

– Det är det dagliga jobb de lägger ned på detta som gör att vi kan ge kunderna den bästa bandyupplevelsen, säger Mattias Wallström.

Framåt ser Mattias Wallström flera utvecklingsmöjligheter för Bandypuls:

– Det räcker inte bara med att sända de här matcherna, vi behöver också fortsätta utveckla vår bandyjournalistik. Det kan handla om att göra granskningar av bandyn eller berätta om sporten på ett nytt sätt.

Läs gärna Medievärlden Premiums case om Bandypuls (kräver inlogg) samt om hur lokal livefotboll gav Amedia 10 000 nya prenumeranter i senaste Analysbrevet (kräver inlogg).

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev