Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia trycker klimatneutralt

Publicerad: 12 Januari 2009, 14:12

Tidningarna i Mittmedia-koncernen produceras från och nu på klimatneutrala tryckerier.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarMittmedia

I förra veckan blev alla Mittmedia Prints anläggningar godkända som klimatneutrala tryckerier. Den sammanlagda miljöpåverkan från el fjärrvärme och tjänsteresor motsvarar 400 ton koldioxid.

För att kompensera sig för det klimatavtrycket kommer Mittmedia Print att engagera sig i ett miljöprojekt i Brasilien där ett företag använder rester från sockerrörsproduktionen till att göra elektricitet.

På företagen tar man också fram en åtgärdsplan för att minska sin energiförbrukning. Man kommer också växla över till el från vatten och vind.

Under 2009 kommer en inventering av företagets miljöpåverkan vara klar. Då räknar också miljösamordnare Malin Lisselerks med att man ska klara av att klimatkompensera för de utsläpp som företagets transporter medför.

Att tidningarna som ingår i Mittmedia-koncernen ska bli klimatneutrala står inte på dagordningen enligt vd Pär Fagerström. Däremot ska man ta fram en klimatpolicy inom Gävle-Tidningar och Dalarnas Tidningar.

Det gröna tänket kommer inte att användas i någon större utsträckning i marknadsföringen:

– Det här är en klimatfråga, inte en upplagefråga, säger Pär Fagerström.

Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.