Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia-toppen: ”Finns inget att kommentera”

Publicerad: 19 december 2018, 07:54

Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson säger att även om koncernen fört samtal med de flesta mediehus om samarbete så finns det inga resultat att kommentera i dagsläget.


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonMittmedia

Mittmedia, som ger ut över 40 lokala tidningar, står inför en så djup kris att bolaget nu slumpas bort till den som kan rädda det, uppgav både Resumé och bloggaren Robert Rosén, som tidigare varit chefredaktör på Gefle Dagblad under gårdagen.

Uppgifterna gör gällande att det är det norska mediebolaget Polaris, där Schibsted är huvudägare, tillsammans med de svenska mediekoncernerna NWT och VK Media eller Bonnier som står på tur att driva Mittmedia vidare.

Mittmedias styrelseordförande Bengt Ottosson bekräftar att det förts samtal med olika parter för samarbeten, men att dessa varit resultatlösa.

”Mittmedia har under de senaste åren fört diskussioner med de flesta mediehus om olika typer av samarbeten, men några konkreta resultat av dessa diskussioner finns inte att kommentera”, skriver han i ett sms.

Från de utpekade köparnas håll är det locket på.

– Jag har inga kommentar alls, säger Sture Bergman vd för VK Media som är en av få av de inblandade som går att nå under onsdagsmorgonen.

Bonnier News vd Anders Eriksson skriver i ett sms till Medievärlden att koncernen ”av princip aldrig kommenterar spekulationer om deras eventuella medverkan i transaktioner”.

Till Expressen säger Polaris koncernchef Per Axel Koch att han inte vill ge någon kommentar.

Mittmedias fackklubbsordförande Tomas Backlund säger att facket välkomnar alla lösningar som kan rädda den lokala journalistiken.

– Det är ingen hemlighet att Mittmedia under en längre tid jagat nytt kapital för att klara den digitala omställningen. Kollar man på balansräkningen behöver man inte vara ekonomipristagare för att förstå att vi behöver friska pengar. Alla lösningar som kan bidra till att behålla så många journalister lokalt är vi positiva till. Vi har redan gått för långt åt fel håll för möjligheterna att granska makten med de nedskärningar som varit, säger han.

Medievärlden söker alla inblandade i affären.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.